Over ons

Over ons

Schilderen zit nog steeds in de genen van ons familiebedrijf, maar inmiddels is Wilhelm BV uitgegroeid tot een alleskunner op het gebied van afbouw, onderhoud en renovatie. Met de kennis en ervaring die we in huis hebben, kunnen we aan vrijwel iedere vraag voldoen; schilderwerk, planmatig glaswerk, kozijn- en houtrottechnieken, stukadoorswerk, gevel isolatiesystemen, plafond-en wandafwerking, behangwerk en totaalonderhoud. Deze opsomming is indicatief; door onze liefde voor het vak staan we open voor iedere uitdaging die hiermee raakvlakken heeft.

Teamwork
We werken met een team van ongeveer 60 vakmensen. Samen zijn zij actief bij uiteenlopende opdrachtgevers, van particulieren tot overheden, aannemers, woningcorporaties, verzekeringsmaatschappijen, verenigingen van eigenaren, scholen, winkelcentra en architecten. Hoe uiteenlopend de aard en de omvang van de opdrachten ook is, kenmerkend is dat onze opdrachtgevers steevast kiezen voor professioneel vakmanschap, betrouwbaarheid en de behoefte om duurzaam ontzorgd te worden. Verder waarderen zij de korte lijnen in ons bedrijf. Zo kunnen we snel gehoor geven aan iedere klantvraag.

Missie
Wilhelm BV is een in Zuidwest Nederland opererende dienstverlener op het gebied van vastgoedonderhoud, vastgoedverbetering en projectmatige afwerking. Onze kernactiviteiten en expertise bestaan uit: schilderwerk, plafond- en wandafwerking behangwerk, kozijn- en houtrot hersteltechnieken, stukadoorswerk, gevelisolatie-systemen, totaalonderhoud en projectmatig glaswerk.  Dit doen wij voor aannemingsbedrijven, bedrijven, vastgoedbeheerders, verzekeraars, zorginstellingen, stichtingen, semi-overheden, overheden, corporaties, VVE’s en particulieren. Wij brengen gebouwen waarin mensen wonen, werken, recreëren etc. in optimale staat en zorgen ervoor dat zij een aantrekkelijke uitstraling krijgen.

Visie
Wilhelm streeft ernaar door voortdurende toepassing van innovaties en de inzet van gedegen vakkennis uw woon- en werkomgeving te verbeteren en duurzamer te maken. Onze strategie is erop gericht om in 2025 te boek te staan als het meest toonaangevende onderhouds- en afwerkingsbedrijf actief in Zuidwest Nederland. Wij bieden een gezonde werkomgeving voor ambitieuze professionals die onze passie delen en samen bieden we onze klanten, samenwerkingspartners en aandeelhouders meerwaarde. Onze visie en cultuur worden ondersteund door vier kernwaarden die leidend zijn voor de medewerkers van onze onderneming: creativiteit/innovatie, kwaliteit, afspraak = afspraak en vakbekwaamheid. 

Investeren in talent
Naast aandacht voor nieuwe kennis en kunde, staan de mensen in ons bedrijf centraal. We investeren volop in jong talent en bieden aanstormende talenten de kans om ons mooie vak te leren. Vanuit onze sociale betrokkenheid geven wij ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. We stimuleren ieders talent, we respecteren ieders overtuiging. Zo komen wij als organisatie verder.

Wilhelm is een familiebedrijf
Wilhelm is een echt familiebedrijf. Inmiddels is de derde generatie in het bedrijf actief. Het begon in 1936, toen opa Bram Wilhelm in Zaamslag startte als ‘dorpsschilder’. Het waren zware tijden; de concurrentie was hevig (het dorp Zaamslag telde maar liefst 12 schildersbedrijven) en de oorlogsjaren drukten hun stempel op het bestaan.
In de jaren zestig deden de broers Piet, Jan en Rinus hun intrede in het bedrijf dat inmiddels zes medewerkers telde. De industrialisatie van de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone zorgde voor een verdere groei van het bedrijf.
Met de komst van de Liefkenshoektunnel (1991) en de Westerscheldetunnel (2003) werd Zeeuws-Vlaanderen verbonden met Zeeland en West-Brabant, met alle commerciële kansen van dien.
Het huidige managementteam bestaat uit: Pieter Wilhelm (mede-eigenaar), Peter de Clerck (bedrijfsleider), Kornaleijne van Prooijen (personeelszaken) en Otto Meij (financieel controller).

Certificaten en lidmaatschappen
Wilhelm staat voor vakkundigheid, zekerheid en betrouwbaarheid. Daarbij hoort het borgen van afspraken, onder andere op het gebied van arbeidsomstandigheden, veiligheid, milieu en kwaliteit. Hiermee zijn we een betrouwbare partner voor onze medewerkers, onze opdrachtgevers en alle andere partijen die actief zijn in de openbare ruimte.
Ook op het gebied van scholing nemen we onze verantwoordelijkheid. Via Stuc werken en leren Zuid-West spannen we ons in om jonge talenten te boeien en binden voor de toekomst.

Deel deze pagina via